14 Haziran 2009 Pazar

Nazara geldik :(

perşembe akşam 22.30 gibi otururken bir sıcaklık hissettim. bir baktım kanamam var. nasıl şok oldum nasıl korktum anlatamam. eşimde şok oldu. hemen hastaneye gittik.nöbetçi doktor telefonda kendi doktorum eşliğinde iyice muayene ettiler. rahimde kanama yoktu. rahim ağzı açılmamıştı ama rahim ağzına yakın kısımda kan birikmişti. doktor plesantanın kanadığını söyledi. o kadar korktumki plesanta ayrılıyor diye. hemen yatış yaptım. kalçamdan iğne vurdular. serum taktılar. sabah kendi doktorumu beklemeye başladım. 2 saat sonra kanama azaldı. hiç kalkmadım. wc ye bile. gece 3 gibi çok şükür kanama kesildi. sabah doktorum geldi ayrıntılı muayene etti. içerde kanama kalmamıştı. bebeğim kıpır kıpırdı. gelişimi normaldi. pazartesi ayrıntılı ultrasonda 149 gr dı cuma günü 164 gr olmuştu. kalbi maşallah çok iyi atıyordu. biraz rahatladık. doktor plesantanın alt tarafa yerleştiğini ve damarın çatlayıp kanadığını söyledi. çok şükür o kan rahim ağzında birikip genişletmedi. aktı gitti. cuma günü wc ye kalktım 3-4 sefer. sonra bir daha kanadı. doktor panik yapmayın dedi. ama insanın elinde diilki. o kanama kısa sürdü ve elhamdülillah o zamandan beride kanamam yok. bebeğim çok iyi. haftada 1 kez bir iğne olucam ve kontrol olacak. vajinadan konan ilaç alıyorum. sürekli yatıyorum. wc ye kalkıyorum sadece. yemeği bile yarı yatar pozisyonda yiyorum. doktor seni doğuma kadar yatırıcam dedi. bebeğim sağlıkla zamanında gelsinde ben yatmaya razıyım. kanamam olmadan bir kaç saat öncede ilk kez eşimle netten bebiş odalarına bakmıştık :( şimdi hayal kurmaya korkuyoruz. ama inşallah hiç birşey olmayacak Allah ım o kadar zaman sonra o kadar sıkıntıda sonra bebeğimi bize verdi bundan sonrasıda çok iyi geçicek.dualarınızı eksik etmeyin lütfen.

10 yorum:

firdevs dedi ki...

yazinin sonunu korkarak okudum . cok sukur kanaman durmus . cok sevindim gercekten . umarim bebesini saglikla kucagina alirsin .

KeLeBeK dedi ki...

geçmiş olsun canım korkma üzülme, böyle şeyler olabiliyor kimi zaman. moralini bozma sakın. moral çok önemli biliyorsun dediğin gibi yatarsın hep nolcak. ayrıca son dediğine de kalpten inanıyorum bu bebeği sağlıkla kucağına alacaksın rabbimin izniyle
kendinize iyi bakınn

Adsız dedi ki...

canim cok gecmis olsun, inan korkuyla okudum yazdiklarini ama neyseki bebisin ve sen iyisiniz. dualarimdasiniz...

yasenin dedi ki...

geçmiş olsun rabbim tekrar göstermesin inşallah.sağlıklı ve mutlu olun inşallah

Püstüklü Mama dedi ki...

Aman ya! Aman dikkatli olun. Korkutmasın minik bey bizi. Otursun oturduğu yerde :)

zehra dedi ki...

cok cok gecmıs olsun canım
nasıl bır korkudur cok ıyı bılırım
hamılelıgımın ılk 4 ayında bır kac kere kanama gecırmıs bırı olarak ...
progestan alıyormusun benımde kanamam olmustu progestan vermıstı doktorum ıgne sekılde olanıda vardı ama bana hap seklınde olanı verdı korkma canım rabbım dılemedıkten sonra hıc bırsey olmaz ...
bebegınızı ınsallah sag salım alırsınız kucagınıza

sühendan dedi ki...

Çok geçmiş olsun.İnş bir daha tekrarlamaz.

Allah inş. sağlıklı,sıhhatli bir şekilde evladının doğmasını ve onu kucağına almayı nasip etsin.

enne dedi ki...

Geçmiş olsun. İnşallah sağlıkla doğacak oğlun, sabret ve yatmaya devam et. Dualarım seninle.

Fosi dedi ki...

maşallah,
hamileliğin sağlıkla sonlasın inş.
oğlunun mis kokusu ile uyur
ıngalarıyla uyanırsın,
güzel güzel dinlen,kendine iyi bak demeye gerek varmı,
sen annesin,
anneler kendilerine iyi bakarlar.
sevgiler

tedarikmucize dedi ki...

firdevs, amin inşallah.

kelebekcim çok sağol. yatıyoruz bakalım ana oğul :)

Allah razı olsun banucum :)

yasenin çok sağol amin inşallah.

püstükcüm sorma korkuttu yaramaz:)

zehra nasıl korktuk anlatamam. artık birşey olmaz dediğimiz zamanda olması bizi dahada korkuttu. sanada çok geçmiş olsun. hadi önce sen zamanında al kucağına bebişini sonra ben ;)

sühendan amin inşallah :)

enne Allah razı olsun.

gül inşallah o günleri görürüz. korkarakta olsa bebişimi hayal ediyorum valla :) inşallah zamanında sağlıkla gelecek :)