26 Şubat 2009 Perşembe

Görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler.....

Ocak ayında Mart ayında randevu almak için aradım hastaneyi. 27 şubata verdiler. 17 şubat geldiğinde telefon ettiler. 20 şubatta gelmek istermisiniz dediler. Bende olur dedim. 17 şubat öğleden sonrada regl oldum. 20 şubatta dosyamızı aldık görüşmeye gittik. İki tane doktorla görüştük yaklaşık iki saat kadar. Reglimin üçüncü günü olduğunu öğrendiklerinde isterseniz tedaviye başlayabiliriz dediler. Eşimde başlayalım dedi. Kan verildi. İlaçlar alındı. Kan sonucuna göre ilaçların dozu belirlendi ve bugün tedavide 7.gün. Pazartesi ve çarşamba günü sabahları gittim kan verdim muayene oldum. Şimdilik btün değerler güzel görünüyor. Herşey yolunda. Yarın sabah tekrar kontrol var. Bakalım durum nedir. Yukarıdaki resimdeki şırınga ve iğne yumurta gelişimini sağlıyor. Her akşam göbekten vuruyorum. Fol.bi.ol folik asit. Sağ alttaki iğneyide göbekten yapıyorum. Sanırım iki tane yapılacak. Gelişen yumurtalar vaktinden önce çatlamasın diye. Sol alttaki yeşil kutudaki ilaç şek.er ila.cı ama şek.ker has.tası olduğum için verilmedi. Bende çok fazla yumurta gelişiyor ama bunların hepsi kaliteli olmuyor. Anladığım kadarıyla bu ilaç vücudumdaki öst.rojen hormonunun çok yükselmesini engelleyip daha kaliteli yumurta gelişimini sağlıyormuş. Ama yanlışda söylemiş olabilirim :) Doktor bunları anlatırken karnım çok açtı ve uykum vardı :) Bu yeşil kutulu ilaç beni çok fena yaptı. İlk aldığım gün ayrıca birde antibiyotik vermişlerdi herhangi bir iltihap vs olmasın tedavi sırasında diye. İkisini aldım başım çok ağrıyordu yattım uyudum. 2-2.5 saat sonra müthiş bir karın ağrısıyla uyandım. Lavaboya gittim. Gözlerim kararıyor başım dönüyor. Yanıyorum ama üşüyorum. Ölüyorum sandım. Sonra birde kusmaya başladım. Midemi ve bağırsaklarımı boşalttım ve nasıl ferahladım anlatamam. Sonra rahatça yattım uyudum. Sonraki 4 gün birşey olmadı herşey yolunda gitti. İlacı ikiye çıkarmam gerekiyordu. İkiye çıkardım ve mide bulantılarım geri döndü. Dün akşam yine dayanamadım midemi ve bağırsaklarımı boşalttım. Sabah hemşireyi aradım ben çok kötüyüm midem bulanıyor karnım ağrıyor. Ne yapacağız dedim. Birkaç gün bu etkiler olacak. Bu ilacı almak zorundasınız dedi. 2-3 gün daha böyle sürerse teke indireceğiz sanırım. Tuzlu leblebi yiyorum midemi bastırıyor neyseki. Ay çok kötü ya. İzin alıp gidemiyorum. Zaten iki güne bir öğlen geliyorum. Sonrasındada izin alacağım. Sesimi çıkaramıyorum. Hastane uzakta. Sabah 6.5 da kalkıyorum 7.15 gibi yola çıkıyorum 9 da hastaneye varıyorum. Oradan 11 gibi çıkıyorum 12 gibi işyerine geliyorum. Bu durum beni çok yoruyor ama mecburen katlanıyoruz. Kimseye söylemedik. Sadece müdürüm ve işyerinden benim işlerime yardımcı olan iki kişi biliyor. Onlarada mecburen söyledik. Allah tan çok soru soran insanlar diiller. Bunalmıyorum. Dış sesim sürekli bu sefer olacak diyor ama iç sesim ya yine olmazsa diyor. İç sese kulaklarımı tıkamaya çalışıyorum ama çok zor oluyor. Hayırlısı bakalım.

26 yorum:

iMRAN dedi ki...

Rabbim inş.hayırlısını versin. Çok uzun zamandır sizi takip ediyorum. Ve bende inanıyorum bu sefer güzel şeyler olacağına... Dualarım sizinle... İnş. herşeyin en güzeli ve hayırlısı olur. Sevgilerimle..

zehra dedi ki...

canım o kadar yurekten soyluyorum kı bunu rabbım cektıgın cefanın sefasını surmenı nasıb etsın dılerım kısa surede mujdelı haberlerı alırız senden ayy cok ıstıyorum bunu ya

yass dedi ki...

isallahh işallahh... ve tabıkı hayırlısıysa.. ısallah bu akdar emek sonucunca hayırlı bı evladınız olur..:)

Esra dedi ki...

Hakkında inşaallah hayırlsı olur.Dualarım seninle..

Koyubeyaz dedi ki...

Bende bir blog odülün var canim arkadasim...

Age35 dedi ki...

Allah yardımcın olsun =(Her şeyin hayırlısı..

Age35 dedi ki...

Herşeyin hayırlısı,rastgeliir inşallah..

Püstüklü Mama dedi ki...

Lütfen bu kez dış sesini dinler misin?

AYSUN dedi ki...

Hadi hayırlısı yaaa. İnşallah buu kez olacak... İnşallah....

Adsız dedi ki...

insallah hayirlisi ile olur canim.Allah kolaylik versin.miden icin de cubuk kraker veya yagsiz tost gibi seyler de ise yarar.surekli midem bulanir benim,cok kotu bir sey insanda hal birakmaz.
uzaktan

Adsız dedi ki...

insallah hayirlisi ile olur canim.Allah kolaylik versin.miden icin de cubuk kraker veya yagsiz tost gibi seyler de ise yarar.surekli midem bulanir benim,cok kotu bir sey insanda hal birakmaz.
uzaktan

Adsız dedi ki...

yaninda olabilmek isterdim..okudugumdan beri hergun dua ediyoruz sana..

Adsız dedi ki...

Bende de sanki bu sefer olacak gibi bir his uyandı.Herşey senin isteğin dışında ayarlanmış gibi olmuş.En kısa zamanda mucizeni kucağına alman dileğiyle....
Ayşe

Unknown dedi ki...

İşallah canım, sen inancını yitirme yeterki. Sağlıklı sıhatlı bir melek diliyorum senin için,

yasenin dedi ki...

ALLAH'IM KOLAYLIKLAR VERSİN İNŞALLAH. GÖNLÜNE GÖRE VERSİN İNŞALLAH. HAYIRLI HABERLERİNİ BEKLİYORUM CANIM

Adsız dedi ki...

İnşallah en kısa zamanda sağlıklı bir bebeğiniz olur.

sühendan dedi ki...

Allah yardımcın olsun.İlaçların etkisi inş. geçer.Mide bulantıların da geçer.

İçimde nedense olacağına dair çok güçlü bir ümit var.İnş. bu defa mutlu sonla biter bu iş.Birgün seninde bir bebeğinin olacağına inanıyorum.

firdevs dedi ki...

Rabbim saglikli ve hayirli bir bebecik verir insallah :)

Adsız dedi ki...

yorumda bulunmustum ama sanirim blogger'da bi sorun oldu.
uzaktan

Bir Hoş Seda imiş... dedi ki...

Hadi hayırlısı.ne durumdasın canım benim merak ettim sesin soluğun çıkmıyor

Mısır Patlağı :) dedi ki...

Canım benim hayırlı uğurlu olur inş. Senden çok ben heyecanlandım ) Hayırlı haberler inş. Bu gece senin için çok ama çok dua edeceğimi bilmeni isterim..sevgiler...

arzu dedi ki...

MERHABALAR,
Ara sıra bloğuna girip neler yazmışsın diye bakıyorum.Micro tedavisine başladığını okuyunca naçizane bir şeyler yazayım dedim.Ben de ocak ayında ikinci micromu yaptırdım ve şu an dokuz haftalık hamileyim. Yıllardır sebepsiz inf. tanısıyla hastane kapılarını aşındırdık. Kısmet bugünlereymiş.
Tedaviye başlamadan önce kendimi motive ettim, önemli olanın benim ve eşimin sağlığı ve mutluluğu olduğunu kendime söyledim durdum.Kendimi bu güne kadar hiç sevmediğim kadar sevmeye başladım.İşe giderken özenli giyinmeye, makyaj yapmaya, yüzüme de bir gülücük kondurmaya dikkat ettim. Beni mutsuz edebilecek her türlü ortamdan uzak durmaya çalıştım, bu saydıklarım bana o kadar iyi geldi ki.Bugüne kadar meğer hep kendime acımış durmuşum, bundan vazgeçtim.Kendimi adeta yeniden keşfettim.Ful moralle başladığım tedavimde kısa protokol ilaç tedavisi uygulandı. Sadece sekiz gün ilaç aldım ve 17 yumoş toplandı.Bunlardan 11 i döllendi ve 3 tane iyikalite emb transfer edildi, 6 emb. dondurduk.Bu arada ben 35 yaşındayım. Yani epey büyük bir kızım.
ELBETTE ÇOCUK SAHİBİ OLMAYI ÇOK İSTİYORUZ AMA TAKDİR YÜCE YARADANIN.ÇOCUKLU BİR HAYAT HAYATIN RENGİDİR AMA ÇOCUKSUZLUK DA DÜNYANIN SONU DEĞİL. ASLINDA TATLI HAYAT. BU SÖZLER DOKTORUMDAN.
TEDAVİN SIRASINDA ARI SÜTÜ VE POLEN AL, AYRICA BÖĞÜRTLEN YAPRAĞI ÇAYI DA RAHMİ EMB. HAZIRLIYORMUŞ. TRANSFER SONRASI DA KURU DUT YEMEK TUTUNMAYA YARDIMCIYMIŞ. BEN BUNLARI ALMAYA ÇALIŞTIM.
GÜZEL HABERLERİNİ BEKLİYORUZ. ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN.

yasenin dedi ki...

iyimisin merakta bırakma bizi

firdevs dedi ki...

ayyy vallahi cok sevindim =)

Allah tamamina erdirsin :) insallah hamileligin cok kolay gecer ve bebegine hemencik kavusursun :)

firdevs dedi ki...

ay pardon ya :p ben mujdeli posta yorum yazmak isterken , heyecandan eski posta yazdim :p

cansu dedi ki...

çok sevindim.inanın tüylerim diken diken oldu.allah kucağınıza almayı nasib eder inşallah...