6 Ocak 2009 Salı

Üşüyorum...

İki gündür donuyorum işyerinde. Dün kaloriferler yanmadı öğlene kadar. Doğalgaz parası ödenmemiş olan bize oldu. Bugünde yanıyor güya ama ancak kendini ısıtıyor :S Evde en son derecede yakıyoruz ancak ısınıyorum. Malesef evimiz ısı tutmuyor. Alt komşu evinde 2 küçük çocuk olmasına rağmen yakmıyor. Sayaçından ve faturasından yakmadığı gün gibi ortada. Üsttekide başka şehirde görevli ayda bir filan geliyor evine. Bizde donuyoruz haliyle :S Bu ay sanırım 400 TL yi bulacak faturamız. Yapacak birşey yok. Donacak değiliz heralde. Bugün öğrendim. Her sene Mart ayında igdaşla anlaşma yapılıp her ay 100 ytl fatura ödeyebiliyormuşsun. Biz yaz aylarında 5 tl fatura ödüyoruz. Kışın 200-300 tl yi buluyor. Bunu sene içine yaymak daha mantıklı geldi. Mart ayı gelsin bakalım duruma. Allah asgari ücretle geçinmek zorunda olanların yar ve yardımcısı olsun.

Bugün dişçiye gideceğiz eşimle. Benim geçen yıl bu zamanlar başlayıp Mayıs a kadar süren diş eti ve diş tedavimden sonra tekrar bir kontrole gitmem lazım. Diş etlerim çok şükür iyi fakat sol at ve sol üst dişlerim ağrıyor yine. Çok sık ve rahatsız edici değil ama birşey yerken sızlıyor. Eşiminde dişi kırıldı ve kanama yapıyor. Mutlaka gitmesi gerekli. Allah şifa versin.

Allah nasip ederse yarın aşure pişirmek niyetindeyim. Malzemeleri bugün alıp akşamdan hazırlığa başlayacağım. Bugün oruç tutmadım. Gece kalktım baktım midem ağrıyor. Zorlamiim dedim. Belkide tembelliğim tuttu bilemiyorum :S Yarın ve perşembe mutlaka tutmalıyım. Midem ağrırsada ağrısın. Herşeyi mideye indirken sesim çıkmıyor oruçtamı çıkacak. 29 yaşındayım artık :)

Akşam yüzme dersim var. Bu soğukta gitmek zor geliyor valla. Gidip hazırlanıp havuza girincede çıkmak zor geliyor. Havuzun suyu sıcacık çok keyifli oluyor suda oynamak :) Daha iyi yüzmeyi öğrendiğimde sanırım bana daha iyi gelecek.

2 yorum:

Talha ile Eymen'in annesi dedi ki...

tek üşüyen ben değilim demekki...
bizim de 9. kat ev. ve üst katta başka daire yok :(
haliyle çok soğuk oluyor. bakalım faturadan da anlaşılcak sanırım. ama şu anlaşma işini söylemen iyi oldu bir araştırayım işimize yarar belki. teşekkür ederim bahsettiğin için.
ayrıca geçmiş olsun...

tedarikmucize dedi ki...

aynı dertten muzdaribiz desene Allah yardımcın olsun çocukta var senin inşallah hasta olmuyordur.
fatura olayını bende araştıracağım.