8 Kasım 2008 Cumartesi

Kendime not...

"Hayatının lezzetini ve zevkini isterseniz, hayatınızı iman ile hayatlandırınız, feraizle (farzlarla) zinetlendiriniz. Ve günahlardan çekinmekle muhafaza ediniz."


"Ey zevk ve lezzete müptela insan! Hakiki zevk, elemsiz lezzet, kedersiz sevinç ve hayattaki saadet, yalnız imandadır. Ve iman hakikatleri dairesinde bulunur. Yoksa dünyevi bir lezzette çok elemler var. Bir üzüm tanesini yedirir, on tokat vurdurur gibi hayatın lezzetini kaçırır."


"Ey nefis! Bil ki dünya senin elinden çıktı. Yarın ise senin elinde sened yok ki ona maliksin. Öyle ise hakiki ömrünü, bulunduğun gün bil. Laakal günün bir saatini, ihtiyaç akçesi gibi, hakiki istikbal için teşkil olunan bir sandukça-i uhreviye(aşiret sandığı) olan bir mescide veya bir secdeye at. Hem bil ki: Her yeni gün sana hem herkese bir yeni alemin kapısıdır. Eğer namaz kılmazsan, senin o günkü alemin zulumatlı (karanlık) ve perişan halde gider. Eğer namazı kılsan, o namazın ile o alemin tenevvür eder-nurlanır- adeta namazın, bir elektrik lambası ve namaza niyetin onun düğmesine dokunması gibi o alemin karanlığını dağıtır."


"Ey kendini insan bilen insan!Kendini oku!"

3 yorum:

Büşra dedi ki...

risalelerin hangisindendi bu bölüm?

Kuaybe dedi ki...

"..günün bir saatini, ihtiyaç akçesi gibi, hakiki istikbal için teşkil olunan bir sandukça-i uhreviye(ahiret sandığı) olan bir mescide veya bir secdeye at.."

Mükemmel değil mi?
Tek kelimeyle mükemmel!!

tedarikmucize dedi ki...

bilmiyorum uragancım. onlara malesef o kadar hakim değilim. huzur sokağı kitabını okurken karşıma çıkan sözler bunlar.


evet kuaybe mükemmel.