15 Nisan 2008 Salı

"Eğer Allah'ı hakkıyla tanısaydınız, duanızla dağlar yerinden oynardı."

"Allah'tan mutlaka karşılık vereceğinden emin olarak isteyin."

"İsteklerini yaratana güvenmeyenler, isteklerinin yaratılmasını beklemesinler."

"...O zaman, inancımızın zayıf kalmasının sebebi, acele etmemiz olabilir. Belki de isteklerimizin hemencecik yaratılmasını istiyoruzdur..."

"Yaratıcı, kullarına asla zulmetmez."

"Nankör olmayalım. İsteklerimiz hakkımızda en faydalı biçime dönüştürülecek ve eninde sonunda yaratılacaktır. Belki bu dünyada yaratılmaları bizim için hayırlı değildir. Nereden biliyoruz."

"Sonsuz yaratıcıyı kaybettikten sonra, sonlu evreni kazansam ne değeri olur."

"Sabırsızlık yoluyla güvensizliğimizi gösteririz. Dahası, sabırsızlık bizi istemekten vazgeçirir. Başarılar sabır diliyle isteyenlere sunulmuştur."

"Sabredemeyenler Yaratıcının planlarına razı olmayanlardır. Elinden geleni yaptıktan sonra, Yaratıcının takdirine sığınmayanlar, ilahi destekten mahrum kalıyorlar."

"İnanan insanın silahı, sabır ve duadır."

"Sabırsızlık, insan için büyük bir yenilgidir. Zira sabırsız dua, güvensiz ve tevekkülsüz duadır."

"Aradığımızı elde edinceye kadar dualar dilimizden düşmüyor, ama istediğimiz verilince de unutuveriyoruz."

"Kısacık hayatımızda dünya gezegeninden büyük bir saltanatı kazanma şansına sahibiz."

"İsteklerinize ulaşmak istiyorsanız, yarım kalple, tereddüt içerisinde "Acaba istesem mi?" anlayışı içerisinde olmayacaksınız. Güvenle ve çılgınca isteyiniz."

"...Çünkü O, vermek istiyor. Çünkü O, yeryüzüne cömertliğinin sınırsızlığını anlayabilecek insanlar göndermiştir. Çünkü O, vermek için ve ne kadar bağışlayıcı olduğunu göstermek için yaratmıştır..."

"O zaman, Çılgınlar gibi iste. Bunaldığında önce O'ndan istemek aklına gelsin. Sevincini paylaşman gerektiğinde önce ona koş. Sana çamurdan kabuğuyla paketleyerek sunduğu bir elmayı ısırırken elindekinin O'nun hediyesi olduğunu farket. Bir damla balı sana sunabilmek uğruna binlerce çiçeğin peşinde ölümü göze alan kahraman arıları da hatırla. O zaman neden çok istemen gerektiğini hissedeceksin."

"Sınırsız Yaratıcımız!Aramızda barışı ve huzuru yaygınlaştır. Bize doğruları öğret. Bizleri fakirlikte, bencillikten kurtar, ilmimizi artır, ahlakımızı, kişiliğimizi güzelleştir."

"İsteklerimizi hatırladığımızda kalbimiz titremeli ve gözlerimiz yaşarmalıdır. O zaman isteklerimiz içimizde parlayan güneşe dönüşecektir."

"Duanın tekrarlanması, Yaratıcıyla bağın süreklileştirilmesidir. Gerçekleşen dua, şükre dönüştürülerek sürdürülmelidir."

"İnsan hayatınun hemen her anında yalnızlığını sadece Yaratıcısıyla paylaşır."

"Yaratıcıdan istemeyi unutmak, Yaratıcıya olan ihtiyacımızı unutmaktır; Yaratıcıdan kopmaktır. İhtiyaçlarımızı doğa yasalarının karşıladığını sanmaktır."

"Biz mutlaka sizi biraz korku ile, biraz açlık ile, yahut mala, cana veya ürünlere gelecek noksanlıkla deneriz." Kuran 2:55

" Kim bir zalime yardım ederse, Allah o zalimi onun başına bela yapar."